Invent

ennbsv

+46 8 545 292 00

Sun

Vi styrker vår konsulentavdeling


Eivind Lappegard er ansatt i Opter som konsulent f.o.m 1 mars 2020. Eivind har 15 års erfaring innen logistikk og IT-systemer. Han har jobbet som konsulent i mange år i Hogia Unitech Systems, og de siste par årene jobbet han for Unifaun med både salg og implementering.
Eivind (3)
Eivind sin erfaring og kunnskap, kommer til å bidra til å opprettholde kvaliteten vi ønsker å tilby våre kunder. Eivind kommer til å gå rett inn i konsulent-teamet og starte med implementering av kunder i løpet av kort tid. Vi ønsker Eivind varmt velkommen til oss!


Opter etablerar sig i Finland


Opter har sedan verksamhetens start 2001 etablerat sig som den ledande leverantören av order- transportplaneringssystem. Systemet är ett komplett och modernt verktyg som innehåller alla funktioner som ett modernt transportföretag behöver.

Från den 1 januari 2020 har Opter startat en verksamhet i Finland, Opter Soumi Oy. Opter har rekryterat Katri Moberg som ansvarig för den finska marknaden. Opter har sedan tidigare ett 10-tal kunder i Finland och hoppas med satsningen stärka sin position på den finska marknaden markanKatri-Mobergt.

Katri har över 20 års erfarenhet av försäljning från olika branscher och har sedan 2006 arbetat inom logistik i olika roller hos Federal Express Corporation (FedEx) och de senaste 5 åren som försäljningschef på Unifaun Oy där hon var bland annat ansvarig om försäljning av Unifaun TMS till globala företag.

 

För ytterligare information kontakta:

Mattias Samuelsson, Sälj- och marknadsansvarig, Opter AB, tel: +46 703-22 78 98, mattias.samuelsson@opter.com
Katri Moberg, Contry Manager Finland, Opter Soumi Oy, tel: +358 50 520 1975, katri.moberg@opter.com


Messe – Transport & Logistikk 2019


Transport & Logistikk 2019
Den 26-28 september finner du oss på Transport & Logistikk messen i Lillestrøm. Besøk oss i monter B01-01, slik at vi kan fortelle deg hvordan du kan effektivisere din ordre- og transportplanlegging med vårt system – ett system som tar hånd om hele transportkjeden. Håper vi sees!


Vi søker en drevet systemselger i Norge

Opter utvikler og markedsfører et ordre- og transportplanleggingssystem som i dag benyttes av flere enn 350 kunder i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Estland. Forretningsidèen er å effektivisere kundens ordre og transportplanlegging samtidig som de forenkler og effektiviserer prosessen med å fakturere og avregne. Systemet har også støtte for kommunikasjon mot biler der digital arbeidsordrehåndtering, posisjonering og godsscanning er noen av hovedfunksjonene. Det inngår også ulike typer av EDI løsninger samt internettsider for kunder, leverandører og biler.

Om stillingen
Opter søker nå en drevet og engasjert selger av vårt TMS-system. Som systemselger er din rolle å drive hele salgsprosessen, fra første kontakt med kunden til avsluttet ordre. Du medvirker også på ulike markedsaktiviteter som messer, bransjetreff og andre typer aktiviteter.

Som person er du drevet, selvgående og løsningsorientert. Du drives av å treffe kunder, analysere deres behov og presentere løsninger.

I stillingen inngår mye reising da du har hele Norge som ditt markned. Vi ser gjerne at søkende kommer fra Oslo-regionen men andre forslag kan diskuteres for rett person.

Din profil:
• God erfaring fra arbeid med salg mot nye kunder
• God erfaring fra transportbransjen og deres prosesser
• Kommunikativ både i tall og i skrift
• Stor fordel om du har erfaring fra tidligere arbeid med TMS-system.

Hos Opter
Som systemselger hos Opter får du mulighet til å arbeide med et lydhørt og engasjert team som brenner for å drive vår egen og kundens virksomhet framover. Du får også arbeide med markedets mest moderne løsninger. Vi ser moderne teknikk som en forutsetning for å enkelt kunne tilpasse systemet til våre kunders krav på funksjonalitet. Du har gode stillingsvilkår og fordeler. Lykkes du i din rolle som selger finnes det gode muligheter for fortjeneste.

Søknad
Er du interessert i stillingen ønsker vi at du sender din søknad til mattias.samuelsson@opter.com. Vil du ha ytterligere informasjon om stillingen så er du velkommen til å kontakte Mattias Samuelsson på telefon +46 703-22 78 98.


Opter söker driftsättare

Driftsättare

Vi söker ytterligare en duktig driftsättare som vill hjälpa våra användare komma igång med transportledningssystemet Opter. Som driftsättare hos oss befinner du dig antingen ute hos någon av våra kunder eller vid vårt huvudkontor vid Globen i Stockholm.

Våra driftsättare har en nyckelroll hos oss – de vet det mesta om hur ett åkeri effektivt planerar för och utför leveranser, hanterar dokument och får betalt. De kan också vårt system utan och innan, kan sätta sig in i behov och hjälpa våra kunder så att de själva kan anpassa sina installationer. Ja, och så vägleder de nya användare så att deras arbetsdag blir enklare och de får mesta möjliga ut av sitt nya transportledningssystem.

Vem är du?

Du är en nyfiken lyssnare, snabbtänkt problemlösare och förtroendeingivande pedagog. Du tar dig med samma iver och effektivitet an såväl tekniska frågor som kniviga processutmaningar eller rena rutinfrågor. Du trivs att jobba ute hos våra kunder och delar gärna med dig av erfarenheter och frågor även till våra utvecklare, vår supportpersonal och dina kollegor i driftsättningsteamet. Du gillar helt enkelt att bygga förtroende, coacha och utveckla.

Kanske jobbar du idag som trafikledare men vill ta ett nästa steg. Eller också är du systemägare eller affärssystemkonsult och vill jobba närmare användare. Har du tidigare erfarenhet från transportbranschen är det toppen, men det viktigaste för oss är din inställning – att du gillar kunder, trivs när den enda dagen inte är den andra lik och vill växa och utvecklas med oss. Det du inte redan kan om transportledning och moderna transportledningssystem hjälper vi dig med.

Det vi kräver är att du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska och engelska. Kan du sedan även finska är det extra bra. Det här jobbet kräver att du är beredd att resa en del, främst inom Sverige men emellanåt även i resten av Skandinavien.

Välkommen med din ansökan!

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Viktor Edlund (viktor.edlund@opter.com). Intervjuer och urval sker löpande och ansöker gör du via mail till viktor.edlund@opter.com

Om Opter

Drygt 300 åkerier i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Estland använder idag Opter för att förenkla och effektivisera sina transportuppdrag. Opter är ett modernt transportledningssystem för hela processen från order och transportplanering till fakturering och avräkning. Systemet är byggt på Microsofts senaste teknik och är anpassat för helt digital dokumenthantering samt mobil kommunikation med fordon, chaufförer, åkare och slutkunder.

Opter är utvecklat av Opter AB med huvudkontor i Stockholm och säljbolag i Danmark och Norge. Opter har idag 28 anställda och omsätter 36 mkr. Bolaget har utsetts till DI Gasell tre gånger under de senaste fyra åren. Läs mer om oss på www.opter.com


Nordens ledande mjukvara för transportplanering byter namn


Det ska vara enkelt att prata transportplanering. Från och med idag byter därför Nordens ledande mjukvara för transportplanering K2 namn till Opter.

Fler än 350 åkerier i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland och på Island använder idag Opter för att förenkla och effektivisera sina transportuppdrag. Opter är ett modernt transportplaneringssystem för hela processen från order och leverans till fakturering och avräkning. Systemet är byggt på Microsofts senaste teknik och möjliggör helt digitala flöden samt enkel mobil kommunikation med fordon, chaufförer, åkare och slutkunder.

Utvecklarna bakom Opter har sina rötter i bud- och lastbilstransporter och vidareutvecklingen av produkten sker med stor omsorg om transportörernas och branschens gemensamma utmaningar.

Det är just utifrån förståelsen för våra kunders behov och fokus på deras kärnaffär som vi utvecklat effektiva, flexibla lösningar för bland annat automatisering och digitalisering samt samarbeten mellan åkare. En strävan att hela tiden förbättra förutsättningarna för våra kunder är det som driver oss i utvecklingen av Opter”, säger företagets vd Viktor Edlund.

Bolaget grundades i Stockholm 2001 som Fleet 101 AB och med produkten K2 har man etablerat sig som marknadsledaren i Norden med egna säljkontor i Norge och Danmark. Ett gemensamt och tydligt namn är en förutsättning för företagets målsättning att fortsatta växa med såväl befintliga som nya kunder.

Bakom Opters nya logotype och visuella identitet står kommunikationsbyrån Futurniture.

För mer information, kontakta:

Viktor Edlund, VD Opter AB, viktor.edlund@opter.com, 070 – 314 31 56

 

 

Om Opter
Opter utvecklar och säljer mjukvara för effektiv transportplanering och kommunikation mellan alla aktörer i kedjan. Fler än 350 åkerier i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland och på Island använder Opter för att säkerställa att deras verksamhet lever upp till marknadens krav, idag och imorgon. Opter har huvudkontor i Stockholm, drygt 30 anställda och en omsättning på 38 mkr. Företaget har utnämnts till Di Gasell tre gånger de senaste fyra åren. Läs gärna mer på opter.com


IT-support inom EDI till Fleet 101

EDI-avdelningen behöver fler kollegor. Vi söker dig som vill skapa integrationer mellan våra kunder och deras transportköpare. Rekryteringen gör vi tillsammans med TNG.

IT-support inom EDI till Fleet 101

 


Fleet 101 söker driftsättare

Driftsättare

Vi söker ytterligare en duktig driftsättare som vill hjälpa våra användare komma igång med transportledningssystemet K2. Som driftsättare hos oss befinner du dig antingen ute hos någon av våra kunder eller vid vårt huvudkontor vid Globen i Stockholm.

Våra driftsättare har en nyckelroll hos oss – de vet det mesta om hur ett åkeri effektivt planerar för och utför leveranser, hanterar dokument och får betalt. De kan också vårt system utan och innan, kan sätta sig in i behov och hjälpa våra kunder så att de själva kan anpassa sina installationer. Ja, och så vägleder de nya användare så att deras arbetsdag blir enklare och de får mesta möjliga ut av sitt nya transportledningssystem.

Vem är du?

Du är en nyfiken lyssnare, snabbtänkt problemlösare och förtroendeingivande pedagog. Du tar dig med samma iver och effektivitet an såväl tekniska frågor som kniviga processutmaningar eller rena rutinfrågor. Du trivs att jobba ute hos våra kunder och delar gärna med dig av erfarenheter och frågor även till våra utvecklare, vår supportpersonal och dina kollegor i driftsättningsteamet. Du gillar helt enkelt att bygga förtroende, coacha och utveckla.

Kanske jobbar du idag som trafikledare men vill ta ett nästa steg. Eller också är du systemägare eller affärssystemkonsult och vill jobba närmare användare. Har du tidigare erfarenhet från transportbranschen är det toppen, men det viktigaste för oss är din inställning – att du gillar kunder, trivs när den enda dagen inte är den andra lik och vill växa och utvecklas med oss. Det du inte redan kan om transportledning och moderna transportledningssystem hjälper vi dig med.

Det vi kräver är att du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska och engelska. Kan du sedan även finska är det extra bra. Det här jobbet kräver att du är beredd att resa en del, främst inom Sverige men emellanåt även i resten av Skandinavien.

Välkommen med din ansökan!

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Viktor Edlund (viktor@fleet101.se). Intervjuer och urval sker löpande och ansöker gör du via mail till viktor@fleet101.se

Om K2 och Fleet 101

Drygt 300 åkerier i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Estland använder idag K2 för att förenkla och effektivisera sina transportuppdrag. K2 är ett modernt transportledningssystem för hela processen från order och transportplanering till fakturering och avräkning. Systemet är byggt på Microsofts senaste teknik och är anpassat för helt digital dokumenthantering samt mobil kommunikation med fordon, chaufförer, åkare och slutkunder.

K2 är utvecklat av Fleet 101 med huvudkontor i Stockholm och säljbolag i Danmark och Norge. Fleet 101 har idag 28 anställda och omsätter 36 mkr. Bolaget har utsetts till DI Gasell tre gånger under de senaste fyra åren. Läs mer om oss på www.fleet101.se


Ny verksamhet i Danmark


Pr. 1. september 2018 har Fleet101 åbnet kontor i Danmark, Fleet101 ApS. Fleet101 har til opgaven ansat John Bjerre Pedersen som salgschef for det Danske marked. Fleet101 har allerede 2 kunder i det Danske marked, 3D Logistik i Glostrup, og Best Transport i Hvidovre. Med åbningen af det nye danske kontor samt ansættelsen af John ønsker Fleet101 AB at sende et signal om et langsigtet engagement i det Danske marked.JP 2018

John kommer fra en lang karriere, startende i 1995, med salg af transportoptimeringssystemer i virksomheder som Descartes, Transvision (nu AMCS) og ORTEC hvori han har været ansvarlig for systemsalg til hele Scandinavian

«Vi byder John velkommen i Fleet101! Med John’s brede erfaring fra branchen har vi lagt et godt grundlag for videre ekspansion i Danmark. I løbet af det kommende år er det planen at Fleet101 skal forstærke sin organisation gennem ansættelse af implementeringskonsulenter og support med tanke på yderligere forankring i det Danske marked.» fortæller Mattias Samuelsson, Salgs-marketingsansvarlig i Fleet 101 AB

For yderligere information, kontakt:
Mattias Samuelsson, Salgs-markedsansvarlig, Fleet 101, tel: +46 703-22 78 98, mattias@fleet101.se
John Bjerre Pedersen, Salgschef og Dagligleder, Fleet 101 ApS, tel: +45 61 45 90 75, john.pedersen@fleet101.com


IB Transport AB har valt K2


IB Transport AB utför i huvudsak bud- och distributionstransporter i IB Transport loggaMälardalen men har även transporter till övriga delar av landet, Norden och Europa. IB Transport har en väl anpassad fordonsflotta för de flesta typer av transporter, allt från mindre paketbilar till fullstora ekipage. Utöver detta förfogar IB Transport även över flexibla lagerytor och lagringsmöjligheter, både inomhus och utomhus, och erbjuder tjänster inom bland annat lagerhållning och packning.

”Vi på IB Transport håller hög kvalitet på samtliga tjänster och fokuserar på ett gott samarbete med alla våra uppdragsgivare. Med K2 kommer vi att kunna kvalitetssäkra våra leveranser mot kunder och leverantörer genom att få bättre koll på orderflödet med återkoppling och avvikelserapporteringar. Vi får dessutom stor möjlighet att optimera våra transporter i trafikplaneringen och bidrar därigenom till ett bättre miljöval som transportör. Med K2 Link kommer vi även att kunna samarbeta med våra ”kollegor” runt om i landet på ett enklare sätt”.

För mer information kontakta

Arnt Hjelm, Vd, IB Transport AB, mail: arnt@ibtransport.se telefon: 021-41 22 50

Nyhetsbrev

Välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Fyll i formuläret nedan.Börja prenumeration
Avsluta prenumeration

Ditt namn:

Din epost-adress:

Företag: